Hlavní obsah

Na Brněnsku se srazila dvě auta, těžce se zranila i těhotná žena

U Jinačovic na Brněnsku se v pondělí vpodvečer srazila dvě osobní auta. Při nehodě se těžce zranili čtyři lidé. Jednou z nich je těhotná žena. Provoz je v místě nehody na silnici mezi Brnem a Kuřimí zcela uzavřen. Informoval o tom mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala asi v 17:15 u odbočky na Rozdrojovice mezi obcemi Kníničky a Jinačovice. Podle vyšetřování mladý řidič fiatu předjížděl v nepřehledném místě a čelně se srazil s protijedoucím peugeotem, v němž jeli tři lidé. Všichni byli těžce zraněni. Vzhledem k těžkým zraněním obličejů obou řidičů, nemohli policisté na místě zjistit dechovou zkouškou, zda některý z nich pil před jízdou alkohol.

"Všichni cestující byli mladí lidé. Dvaadvacetileté ženě v počátečním stadiu gravidity musela být zavedena umělá plicní ventilace a kvůli velmi vážným zraněním ji zdravotníci na místě uvedli do umělého spánku, aby bylo možné zachovat její životní funkce," řekla mluvčí jihomoravské záchranné služby Barbora Zuchová.

Auta se podle Švába srazila u odbočky na Rozdrojovice nedaleko golfového hřiště. U vážné nehody musel zasahovat i vrtulník záchranářů.

Kvůli vyšetřování musela být silnice zcela uzavřena do 19:45. Do té doby policisté odkláněli auta jedoucí z Kuřimi přes Jinačovice do Brna a zpět na objízdnou trasu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám