Hlavní obsah

Rumunský gang "vysál" z odstaveného kamiónu naftu za 25 tisíc korun

Právo, Miroslav Homola

Jihomoravští kriminalisté zadrželi čtyřčlenný rumunský gang, který pomocí výkonného čerpadla odčerpal z odstaveného kamiónu stovky litrů nafty za 25 tisíc korun. Policisté mladé muže viní z krádeže, za což jim v případě usvědčení hrozí až dva roky vězení. Mají navíc podezření, že stejného skutku se mohla skupina dopustit vícekrát.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

K odčerpání nafty z kamiónu srbské přepravní společnosti došlo podle policie o víkendu. Srbové si u benzinové čerpací stanice na dálnici D2 všimli kamiónu Volvo, u kterého měli podezření, že jeho posádka na maďarsko-slovenském hraničním přechodu Rajka z jejich kamiónu odčerpala stovky litrů motorové nafty.

"Obsluha čerpací stanice přivolala policisty, kteří okamžitě začali prověřovat veškeré okolnosti případu," uvedla krajská policejní mluvčí Petra Vedrová.

Při kontrole záznamových listů podezřelého kamiónu hlídka zjistila, že vůz se v uvedenou dobu opravdu nacházel na místě, kde ke krádeži mělo dojít. Také stav pohonných hmot odpovídal výpovědi oznamovatele a posádka Volva neuměla vysvětlit ani doložit množství nafty, které se v tu chvíli v nádržích nacházelo.

"Posádce podezřelého kamionu nepomohlo ani to, že policisté ve voze našli hadice na přečerpání nafty a hlavně čerpadlo nainstalované pod kabinou vozidla. Čerpadlo se uvádělo do chodu pro osádku pohodlným a nenápadným způsobem - červeným tlačítkem schovaným pod lůžkem v kabině vozidla. O tom, jak bylo výkonné, svědčí zejména jeho kapacita - 700 litrů motorové nafty přečerpá za pouhých deset minut. Pod tíhou těchto důkazů už nemělo cenu zapírat a osádka Volva se k činu doznala," doplnila Vedrová.

Rumuni svým kolegům odcizili 850 litrů nafty a způsobili jim škodu za asi 25 tisíc korun. Policisté čtyři mladé muže zadrželi a budou je stíhat pro přečin krádeže. V případě usvědčení jim hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám