Hlavní obsah

Sériový lupič způsobil škodu za více než milión korun a stále uniká

– Praha
Novinky, Michaela Cmíralová

Pražští kriminalisté už delší dobu bezúspěšně pátrají po muži středního věku, který má od roku 2010 na svědomí více než dvacet loupeží. Nezalekl se ničeho, kradl v bankách, hernách, směnárnách, ale i v prodejnách s potravinami nebo sázkových kancelářích, a to nejen v Praze, ale i ve Středočeském kraji.

Záběry z ozbrojených přepadení, unikající lupič je agresivní a zkušenýVideo: Novinky

 
Článek

Způsobená škoda se vyšplhala na více než milión korun, a jedna z poškozených sázkových kanceláří dokonce vypsala na dopadení lupiče finanční odměnu.

Neznámý pachatel jedná velmi zkušeně a agresivně. Nezastaví se ani v případě, kdy je v objektu více osob. Během jednoho přepadení, jak je zřejmé z videozáznamu přepadené pobočky, dokonce použil pracovníka ostrahy jako rukojmí.

Muž je ve věku mezi 45 až 60 lety, střední postavy. Má tmavé oči a hovoří česky bez výrazného přízvuku. Během přepadení je ve většině případů oblečený do džínových kalhot a tmavé bundy. Maskuje se černou pletenou kuklou a je ozbrojený. K přepadení používá revolver stříbrné barvy.

Kriminalisté zveřejnili několik videozáznamů z různých přepadení, na kterých je vidět buď jeho obličej, styl chůze nebo oblečení. Některá z videí dokonce zachycují i jeho hlas.

Loupí jen, když je chladno

Lupič je velmi zkušený. Loupí jen v chladném období, aby jeho maskování nebylo nápadné. V zimě totiž může nosit jak bundu, tak nesrolovanou kuklu na hlavě. Kdykoli ví, že je v dosahu bezpečnostního kamerového systému, snaží se změnit svůj styl chůze. Často proto předstírá, že kulhá.

Jeho motivem může být podle jedné verze kriminalistů potřeba peněz na sázení. Je evidentní, že potřebuje pravidelný přísun peněz, nejde mu tedy pravděpodobně o splacení jednoho dluhu.

V případě dopadení hrozí tomuto muži za trestný čin loupeže až dvanáctiletý pobyt ve vězení.

Kriminalisté v souvislosti s touto sériovou trestnou činností žádají veřejnost o pomoc. Jakékoliv informace vedoucí k dopadení tohoto nebezpečného muže přijmou policisté na tísňové lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám