Hlavní obsah

Vlak na Mělnicku jel přes tři kilometry vykolejený, škoda je přes sto miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liběchov
Aktualizováno

V Liběchově na Mělnicku vykolejil o půlnoci vlak s uhlím. Porazil pět sloupů trakčního vedení a zasypal vedle stojící automobil. Škoda byla odhadnuta na 110 miliónů korun, sdělil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Trať je neprůjezdná, následky nehody se budou odstraňovat celý den, podle Správy železniční dopravní cesty by k večeru mohla být zprovozněna alespoň jedna kolej.

Vlak na Mělnicku jel přes tři kilometry vykolejený, škoda je přes sto miliónůVideo: Novinky

 
Článek

"Vlak jel ve vykolejeném stavu přibližně tři a půl kilometru," řekl Drápal. Lokomotiva táhla pět plně naložených vagónů a mířila do elektrárny Chvaletice.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Vlak na Mělnicku jel přes tři kilometry vykolejený, škoda je přes sto miliónů

"Odstranění následků nehody potrvá nejméně do dnešní půlnoci. Záleží na tom, do jaké míry bude poškozené těleso trati. Důležité ale je, že se nehoda obešla bez zranění," řekl mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Materiální škody jsou vysoké, nehoda se však obešla bez zranění.

Vlaky v úseku mezi Mělníkem a Štětím nejezdí, v kolejišti se pohybují zhruba dvě desítky pracovníků, které se s pomocí jeřábu a další těžké techniky snaží dostat vykolejené vagóny zpět na koleje.

Foto: Drážní inspekce

Vykolejený vlak způsobil na trati škodu za asi 100 miliónů korun.

"Přepravu osob mezi Mělníkem a Štětím zajišťují autobusy. Nákladní vlaky jezdí po různých objízdných trasách," uvedl Halla. Příčinou nehody je zřejmě závada na vlaku. "Pravděpodobně tam byl ukroucený čep," uvedl Drápal.

Foto: Policie ČR

Uhlí z vykolejených vagonů zasypalo auto u trati.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám