Hlavní obsah

Kamión se vyhýbal srážce s dodávkou a vjel přímo do domu

Právo, Ludmila Žlábková
Lípa nad Orlicí

Čtyři zraněné si zřejmě vyžádala dopravní nehoda v Lípě nad Orlicí na Rychnovsku, k níž došlo ve čtvrtek kolem půl druhé. Po nárazu dvou vozidel narazily kamión i dodávka do zděného domu u silnice. V kabině kamiónu zůstaly zaklíněné tři osoby, včetně jednoho dítěte.

Kamión narazil do stodoly, tři osoby zůstaly zaklíněné v jeho kabiněVideo: Jan Dušek, Novinky

 
Článek

„Průběh události máme zatím skutečně pouze předběžně popsaný od svědků. Řidič dodávky zřejmě vyjížděl ze zákazu vjezdu od motorestu v Lípě. V té chvíli se po hlavní silnici od Čestic směrem na Hradec Králové blížil kamión. Jeho řidič ve snaze se vyhnout střetu se snažil strhnout řízení, ale bočně se s dodávkou střetl. Následně oba vozy narazily do zděné stodoly. Ta byla naštěstí neobydlená,“ popsala možný průběh nehody mluvčí krajské policie v Hradci Králové Ivana Ježková.

Na místo ihned vyjeli záchranáři. Řidič dodávky byl zraněn lehce, komunikoval a jak uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Anna Krempová, byl převezen do nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Ze tří osob zaklíněných v kamiónu bylo jako první vyproštěno dítě a také odvezeno do nemocnice. Další dvě osoby byly ještě ve čtvrt na pět hasiči stále vyprošťovány.

Doprava na hlavním tahu z Hradce Králové na Kostelec nad Orlicí je zcela uzavřena. Policie odklání řidiče již v Týništi nad Orlicí a v Česticích.

Reklama

Výběr článků

Načítám