Hlavní obsah

Družku a její nezletilé děti několik let týral, odsedí si za to čtyři roky

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Devětačtyřicetiletého Vladimíra Kleina poslal ve čtvrtek plzeňský soud na čtyři roky do vězení za to, že svoji partnerku a její dvě děti několik let týral, surově je bil a ponižoval. Peklo s agresorem závislým na alkoholu a hracích automatech zažívala rodina od roku 2003, kdy dětem bylo 9 a 12 let.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Eskorta přivádí Vladimíra Kleina do jednací síně.

Článek

Při vyhlášení rozsudku Vladimír Klein v jednací síni nejprve vykřikoval, že takové pí... poslouchat nebude a pak se otočil na svoji družku a s ironickým úsměvem ji zatleskal.

„Vina obžalovaného byla jednoznačně prokázána provedenými důkazy,“ uvedla předsedkyně senátu. Klein opakovaně a zpravidla v podnapilém stavu bil trojici pěstmi nebo různými předměty do hlavy a po těle. „Vulgárně jim nadával a vyhrožoval, že až ho zavřou a poté pustí, tak je odveze do lesíka a postupně je tam bude mordovat,“ řekl státní zástupce Štefan Oravec.

Nejprve ji rukojetí mlátil po těle a pak ji pořezal. Do úst jí přitom strčil mobilní telefon.
Státní zástupce

Děti dále nechával v noci klečet s napřaženýma rukama, na které jim položil vařečku, a když jim spadla, tak s ní dostaly výprask. Staršího ze sourozenců, dnes 18letou dívku, napadl i nožem.

„Nejprve jí rukojetí mlátil po těle a pak ji pořezal. Do úst jí přitom strčil mobilní telefon,“ upřesnil Oravec. Bratrovi dívky, který je mentálně zaostalý, obžalovaný muž nadával do zkurvysynů a křičel na něho, že měl chcípnout hned, jak se narodil.

Oslovoval ho pouze imbecile nebo magore. O moc lépe na tom nebyla ani matka dětí. Ta musela snášet sprosté nadávky a facky. Po jednom z útoků, kdy po ní tyran házel hrnce, skončila v nemocnici s protrženou plící.

Malej Pepík se dokonce ze strachu několikrát pokakal a počůral.
Neteř týrané ženy

Žena s dětmi často hledala útočiště u příbuzných. „Přiběhla třeba uprostřed noci, že má strach, až přijde opilý z hospody a bude zase řádit. Děti měla sebou, byly jen v pyžamu. Malej Pepík se dokonce ze strachu několikrát pokakal a počůral,“ uvedla před soudem neteř týrané ženy.

Ta také popsala, v jakém stavu několikrát tetu viděla. „Měla modřiny v obličeji. Celá se třásla, byla vyděšená. Jenže on jí pak zavolal, omlouval se, že už to víckrát neudělá a že ji hrozně miluje. Teta na to slyšela a zase k němu odešla. A tak se to pořád opakovalo dokola. Choval se k ní jako ke zmuchlanému kapesníku,“ pokračovala svědkyně.

Obžalovaný muž se u soudu částečně doznal. Připustil, že při hádce s partnerkou nějaký ten pohlavek padl. Hrubé násilí ale odmítl stejně tak jako fyzické napadání dětí. Žena odmítla před soudem vypovídat, a dokonce se snažila stáhnout zpět svoji původní výpověď na policii s tím, že nic tak hrozného se nedělo. To, že před soudem v přítomnosti Kleina zařadila zpátečku, pramenilo podle znalců z obrovského strachu z odplaty ze strany obžalovaného. Rozsudek není pravomocný, Klein se na místě odvolal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám