Hlavní obsah

Cestující v autobusu měli štěstí, jen těsně unikli tragédii

Právo, Jiří Falout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov
Aktualizováno

U Dolního Třebonína na Českokrumlovsku havaroval autobus převážející patnáct lidí. Jeden z cestujících je lehce zraněný. Nehoda po dobu vyprošťování autobusu komplikovala dopravu.

Vytahování autobusu ze škarpyVideo: Jiří Falout, Právo

 
Článek

Velké štěstí mělo patnáct cestujících v autobuse z Českých Budějovic do Českého Krumlova, který ve středu dopoledne havaroval u Dolního Třebonína. Nejprve vjel do protisměru a poté skončil na boku v asi metr a půl hlubokém příkopě.

"Při nehodě byl jeden cestující zraněn lehce," řekl Právu jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Cestující pravděpodobně zachránil řidič Pavel Šustr, který jel v osudné době v protisměru. Jeho duchapřítomnost vyzdvihli policisté.

Foto: Jiří Falout, Právo

"Jel jsem od Českého Krumlova a všiml jsem si, jak autobus směřuje do protisměru. Myslel jsem si, že si najíždí na křižovatku, že chce odbočit. On se ale řítil na mě. Začal jsem troubit, pouštěl varovná světla. Řidič nereagoval, tak jsem to strhl do pole. Minuli jsme se asi o půl metru,“ sdělil Právu řidič na místě nehody.

Odvrátil tak čelní střet, který by mohl dopadnout podstatně hůř jak pro něj, tak pro cestující. "Měl jsem skutečně strach. Jsem ale rád, že to takto dopadlo. Cestující vystoupili z autobusu sami," dodal Šustr.

Pravděpodobnou příčinou nehody mohl být spánek řidiče, což policie nevyloučila. Hlavní trasa na Český Krumlov byla průjezdná kyvadlově, v době vyprošťování autobusu lidé místo objížděli přes nedalekou vesnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám