Hlavní obsah

Na Jablonecku hospitalizovali 27 dětí kvůli možné otravě

– Jablonec nad Nisou • Aktualizováno

Kvůli podezření na otravu jídlem bylo v noci na dnešek převezeno do nemocnic 27 dětí ze školy v přírodě v Ondříkovicích na Jablonecku. Trpěly nevolnostmi, průjmy a byly dehydratované, pravděpodobně po požití bagety na výletě. Informovala o tom mluvčí liberecké záchranky Lenka Markovičová. Podle České televize je stav deseti z nich vážnější.

Článek

Podle libereckých hygieniků od středečního rána probíhají intenzivní epidemiologická šetření u dětí i v místě konání školy v přírodě a u jednoho z výrobců potravin. "Na základě informací, které máme nyní k dispozici, předpokládáme, že se jedná o alimentární onemocnění," uvedla tisková mluvčí Krajské hygienické stanice Libereckého kraje Zuzana Balašová.

Na místě bylo ošetřeno celkem 40 dětí, z toho 27 bylo hospitalizováno v nemocnici v Liberci, Jilemnici, Jičíně, Mladé Boleslavi a České Lípě.

"U dětí docházelo k opakovanému zvracení a průjmům, u části z nich došlo v důsledku dehydratace ke kolapsu," uvedl šéf libereckých záchranářů Stanislav Mackovík. Podle něj příčina může být v nekvalitním jídle, skutečná příčina však bude stanovena až na základě laboratorních vyšetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám