Hlavní obsah

Jsem odhodlaný střílet do lidí, řekl barmance muž s nabitým samopalem

– Plzeň
Právo, Patrik Biskup

Třicetiletá Martina je barmankou v plzeňském erotickém podniku. Před týdnem možná zabránila tragédii podobné té, kterou má na svědomí norský šílený střelec Anders Breivik. Dokázala udržet na uzdě rozrušeného muže vyzbrojeného samopalem, který byl podle svých slov odhodlaný střílet do lidí. Drama v nočním klubu v centru města ukončila až policisté, která ozbrojence zpacifikovala.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Přišel v pondělí kolem čtvrté hodiny odpoledne. Už mi přišlo divné, že má na sobě dlouhý kabát, když venku bylo teplo. Sedl si za bar a dal si skleničku vína. Říkal, že si přišel jenom popovídat a napít se. Pak si přesedl do křesla v předpokoji. To už na něm bylo znát, že je pěkně naštvanej. Změnil i své chování. Najednou jako by na něho dolehl nějaký splín, čišelo z něho jakési rozčarování," zavzpomínala pro Právo Martina.

Barmanka se muže zeptala, co se se stalo. Začal mluvit o rodinných problémech a o rozvodu s manželkou. "Říkal, že je zklamaný životem. Když pak kolem něho prošel jeden ze zákazníků, sáhl pod kabát a vytáhl samopal s krabičkou plnou nábojů," vylíčila svůj šok Martina. Muž podle ní mířil na jednoho ze zákazníků, který utekl.

Začal mi tvrdit, že je zabiják odhodlaný střílet do lidí. Prý dneska už také nějaké to zlo provedl. Já mu to i věřila.
barmanka Martina

Pak následoval další dialog. To už žena za barem tušila, že končí veškerá legrace. "Začal mi tvrdit, že je zabiják odhodlaný střílet do lidí. Prý dneska už také nějaké to zlo provedl. Já mu to i věřila. Psychicky byl totálně v háji, měl špinavý ruce od hlíny. Napadlo mi, že třeba zabil manželku," vybavovala si barmanka nejhorší okamžiky svého života. Snažila se proto být přirozená a muže slovně konejšila. "Bála jsme se mu dokonce říci o zaplacení útraty," řekla Martina s tím, že muž odmítal klub opustit.

"Dost toho vypil a chvilkama se mu začínaly zavírat oči. Blesklo mi hlavou, že bych ho mohla odzbrojit společně s kolegyněmi, které akorát přišly do práce. Nakonec jsme si na to netroufly a v okamžiku, kdy se nám zdálo, že muž klimbá, zavolaly jsme policii," řekla dále barmanka.

Hlídka dorazila do klubu během pár minut. "Holky nechaly otevřené dveře a schovaly se ve vedlejším pokoji. Policisté na toho muže naskákali, povalili ho na zem a vykopli mu samopal z ruky. Byla to scéna jako vystřižená z kriminálního thrilleru. Fakt profesionální zákrok, při kterém se nikomu nic nestalo," doplnila majitelka klubu.

Podle informací Práva byl ozbrojencem 36letý muž z Plzeňska. Samopal, takzvaný škorpión, se čtyřiceti náboji měl nelegálně. Celou dobu měl zbraň ostře nabitou včetně plného zásobníku. Policie ho již obvinila z nedovoleného ozbrojování a v jeho bydlišti provedla domovní prohlídku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám