Hlavní obsah

Neznásilnil jsem ji, je to nymfomanka, bránil se u soudu mladík

Právo, René Chvalina

Před Královehradeckým krajským soudem stanul v úterý dvacetiletý Martin Maček. Mladíka obžaloba viní z toho, že měl před rokem znásilnit, vydírat a oloupit o sedmnáct let starší ženu. Ta má od té doby podle odborníků vážné psychické potíže. Mladíkovi hrozí až dvanáct let za mřížemi.

Foto: René Chvalina, Právo

Martin Maček u hradeckého soudu se svým obhájcem

Článek

Dvacetiletý mladík se přistěhoval k ženě se třemi dětmi před rokem a před soudem tvrdil, že se ženou intimně žil. Ta to však odmítá a u soudu uvedla, že to byl jen kamarád její dcery. Do společného bytu se s mladíkem přestěhovala jen proto, aby jí pomohl s placením nájmu. Namísto pomoci při placení domácnosti se ale prý dočkala jen násilí. Mladík v té době nepracoval a žena musela ze svého platu zabezpečit celou domácnost.

Začalo vyhrožování

„Začal mi vyhrožovat a fyzicky mě napadal. Bála jsem se ho. Po čtrnácti dnech mě začal vydírat i sexuálně,“ šeptala u soudu stále bojácně sedmatřicetiletá žena.

Nakonec ji měl mladík za použití násilí a výhrůžek pohlavně zneužít. Podle jejích slov jí vyhrožováním donutil i k tomu, aby s ním skoro tři měsíce spala na gauči v obýváku. „U poškozené došlo k rozvoji posttraumatické stresové poruchy v závažné formě. Ta trvá dosud a prognóza dalšího vývoje je nejistá, ale spíše nepříznivá,“ uvedla státní zástupkyně Lucie Žabková.

Sex i pětkrát týdně

Zcela opačný pohled na celou událost má obviněný Maček, kterého přišli k soudu podpořit jeho vlastní i nevlastní otec i mladíkův děda. „K žádnému znásilnění nedošlo. To popírám, byl jsem slušně vychován. Žili jsme zcela normálním životem. Naše soužití bylo běžné. Nikdy jsem s ní neměl fyzický konflikt,“ tvrdil mladík s tím, že vztah s o tolik let starší ženou považoval za frajeřinu.

„S naším vztahem souhlasily i děti. Ony spaly v pokojích a my dva na gauči v obýváku. Řekla mi, že se léčí s nymfomanií. Brala prášky na tlumení. Sex jsme měli i pětkrát týdně,“ dodal Maček.

Jediné, k čemu se přiznal, byly krádeže. Za peníze ženy, které se mu podařilo bez jejího vědomí převést z jejího účtu, koupil automobil. Přiznal také, že ženě ukradl peněženku v baru v Chlumci nad Cidlinou, kde pracovala. Tento incident, který se na rozdíl od předešlých údajných napadení odehrál na veřejnosti, byl tou poslední kapkou. Žena se nakonec rozhodla se vším svěřit kamarádce a rodině.

Reklama

Výběr článků

Načítám