Hlavní obsah

Falešného advokáta z televize poznali v baru v Luhačovicích podle svetru

– Zlín
Právo, Jiří Růžička

Falešného advokáta, který nejméně rok řádil ve středních Čechách a jehož fotografii uveřejnila v pondělí večer i televize, zadrželi krátce po televizních záběrech policisté v Luhačovicích na Zlínsku. Poznali ho tam lidé v baru, kde seděl přiopilý.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na základě příkazu olomouckého okresního soudce jsme v pondělí ve večerních hodinách zatkli třiačtyřicetiletého muže z Liberecka. Je o něm známo, že se vydával za právníka JUDr. A. Tolnaye a pod různými záminkami okrádal lidi,“ informovala mluvčí zlínského krajského ředitelství Policie ČR Jana Bartíková.

„Po odvysílání reportáže o podvodníkovi ve včerejších večerních hodinách jsme se dozvěděli, že muž, který odpovídá popisu, sedí v baru v Luhačovicích. Na chvíli z něj odešel a ostatní hosté si mysleli, že už se nevrátí, nicméně přišel ještě jednou. Proto lidé zavolali policii, poznali ho prý podle svetru. Měl na sobě tentýž, co v televizi,“ řekla Bartíková.

Podvodník byl podle policie více opilý než překvapený. Nadýchal 2,18 promile, ze kterých se prospal v policejní cele.

„Po celé dopoledne probíhaly výslechy, které si vyžádala některá obvodní oddělení z různých koutů České republiky. Posléze ho náš pohotovostní a eskortní oddíl převezl k olomouckému okresnímu soudu,“ řekla mluvčí.

Podle informací Práva se dotyčný vydával nejméně rok za JUDr. Tolnaye z Mladé Boleslavi. Policii se od pracovníků jedné z firem v Poděbradech podařilo získat snímek podvodníka. Ve firmě si chtěl údajný advokát půjčit peníze. Podobné případy jeho půjček evidují policisté nejméně ve čtrnácti případech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám