Hlavní obsah

Žena bila druha pilníkem a bodala jej noži, soud jí potvrdil 12 let

Právo, Petr Marek
Olomouc

Na 12 let za mříže poslal v úterý Vrchní soud (VS) v Olomouci Simonu Kováčovou (33) za pokus o vraždu svého bývalého druha. Zároveň jí uložil ochranné protialkoholní ústavní léčení. Potvrdil tak verdikt zlínské pobočky Krajského soudu v Brně z letošního 16. února.

Foto: Petr Marek, Právo

Simona Kováčová u Vrchního soudu v Olomouci.

Článek

Kováčová na dvaašedesátiletého muže zaútočila loni 9. září dopoledne ve Slavičíně, a to po předchozí konzumaci alkoholu a hádce. Stalo se tak po návratu z hospody. Nejprve ho opakovaně bila do různých částí těla rašplí a kulatým pilníkem.

Dále jej napadla kuchyňskými noži. Těmi ho bodala do hrudníku, rukou a hlavy, přičemž mu způsobila více bodnořezných a řezných ran, oděrek a jednu bodnou ránu hlubokou šest centimetrů v oblasti hrudníku. Nešťastník nezemřel pouze díky své aktivní obraně.

Foto: Petr Marek, Právo

Simona Kováčová u Vrchního soudu v Olomouci.

U VS se hájila tím, že nebodala cíleně, ale náhodně, a že tedy neměla v úmyslu napadeného usmrtit. Argumentovala i tím, že zranění byla méně závažná a bez jakýchkoliv následků. K útoku ji prý navíc muž vyprovokoval, a to ze žárlivosti. Trest pak označila za nepřiměřeně přísný. VS však její obhajobu neakceptoval.

„Vina je jednoznačná, právní kvalifikace správná a trest rovněž odpovídá. Kováčová totiž již v minulosti bývalého druha fyzicky napadala, jen následky nebyly tak závažné, a byla zato i odsouzena. Navíc podobné jednání pod vlivem alkoholu bylo u ní prakticky na denním pořádku,“ řekl Právu mluvčí VS Petr Angyalossy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám