Hlavní obsah

Muž bodl v brněnském Bronxu kamaráda a pak se udal

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hodně rušnou noc z pondělí na úterý mají za sebou dva kamarádi a spolubydlící v brněnské čtvrti přezdívané Bronx. V bytě ve Vranovské ulici tam bodnul a vážně zranil šestašedesátiletý muž svého o dva roky mladšího přítele a útočník se vzápětí sám udal. Roli v konfliktu sehrál pravděpodobně alkohol. Zraněnému muži s hlubokou ránou v těle zachraňovali život lékaři operací.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V pondělí v pozdních nočních hodinách byli brněnští strážníci vysláni do Vranovské ulice, kde měl stát na chodníku muž, který měl před chvílí požádat řidiče taxislužby o zavolání na tísňovou linku MP s tvrzením, že údajně spáchal něco hrozného. Když se strážníci dostavili k případu, tak se od šestašedesátiletého podezřelého muže dozvěděli, že prý nožem bodl svého spolubydlícího v domě ve Vranovské ulici.

Strážníci vstoupili do bytu, kde se měl incident odehrát a tam skutečně ležel na podlaze muž. Zraněný byl sice při vědomí, ale nekomunikoval. V oblasti hrudníku měl zranění, ze kterého krvácel. Strážníci podezřelého zadrželi, poskytli zraněnému první pomoc,“ uvedla mluvčí strážníků Denisa Kapitančíková.

Případ v současnosti vyšetřuje policie a zatím není jasné, zda bude útok kvalifikován jako pokus vraždy nebo těžké ublížení na zdraví. „Vyšetřovatelé čekají na vyjádření lékařů,“ sdělil Právu mluvčí Pavel Šváb. Pacient je po operaci, ale zatím nemůže komunikovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám