Hlavní obsah

Hasiči vyprošťovali z vraku auta těžce zraněného řidiče

Právo, Petr Marek

Těžce zraněného mladíka museli v sobotu dopoledne vyprošťovat hasiči z havarovaného vozidla Alfa Romeo ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Vrtulníkem pak musel být transportován do nemocnice. Lehčí zranění utrpěl i jeho spolujezdec.

Článek

„Řidič nezvládl řízení a s autem vyjel mimo komunikaci. Tam čelně narazil do betonového sloupu elektrického vedení. Při havárii sám utrpěl vážné zranění a zůstal zaklíněný ve vraku auta. Lehčí zranění utrpěl také jeho spolujezdec,“ informoval Právo mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Hasiči podle něj řidiče vyprostili bez použití hydraulického nářadí a předali ho připravené posádce zdravotníků. Vzhledem k vážnému stavu si vyžádal lékař pomoc letecké záchranné služby. Po příletu vrtulníku byl muž přenesen na palubu a ve stabilizovaném stavu transportován do nemocnice. Zraněný spolujezdec byl po nutném ošetření odvezen do nemocnice sanitním vozem.

„Při zásahu byl lehce zraněn i jeden ze zasahujících profesionálních hasičů, který ošetření vyhledal až po návratu na stanici,“ uvedl dále mluvčí a dodal, že hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám