Hlavní obsah

V Čisté u Krásna shořel seník, škoda je devět miliónů korun

Právo, koc

Rozsáhlý požár haly na uskladnění sena likvidovali hasiči v Čisté u Krásna na Sokolovsku. Hořet zde začalo v pátek v jednu hodinu odpoledne, likvidace požáru trvala až do sobotních dopoledních hodin. Při zásahu došlo ke dvěma zraněním hasičů.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Hustý kouř komplikoval práce na místě požáru, hasiči museli po celou dobu používat dýchací přístroje.

Článek

„Jeden se lehce popálil na ruce a po ošetření na místě pokračoval v hašení, druhý zkolaboval po přehřátí organizmu a vyčerpáním, sanitka záchranné služby jej převezla na ošetření do nemocnice,“ informoval právo mluvčí karlovarských hasičů Martin Kasal.

Plameny zcela zničily skladovací halu na seno i samotné uskladněné krmení pro dobytek. V době příjezdu prvních jednotek hasičů na místo požáru už oheň zasáhl většinu z několika stovek balíků slámy.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Dohromady u hořícího seníku zasahovalo devět jednotek hasičů s jedenácti cisternami.

Hasiči se zaměřili na ochranu druhé haly, která navazovala na objekt zasažený požárem. „Podařilo se ji uchránit, oheň se sem nerozšířil,“ podotkl Kasal a připomněl, že na blízku nebyl žádný vodní zdroj na doplňování vody na hašení. Hasiči si proto zřídili čerpací stanici na nedalekém rybníku, pro vodu jezdili také k hydrantu v Krásně.

Dohromady u hořícího seníku zasahovalo devět jednotek hasičů s jedenácti cisternami, Na likvidaci plamenů použili přes půl miliónu litrů vody. Hořící balíky bylo nutné vyvozit z haly, na poli je pak hasiči nechali kontrolovaně vyhořet.

„Hustý kouř komplikoval práce na místě požáru, hasiči museli po celou dobu používat dýchací přístroje, na místě tak zasahoval i protiplynový zásahový vůz se zásobou dýchacích přístrojů,“

Zásah se protáhl až do nočních hodin, poslední hořící balík vyvezli po třetí hodině v noci, až do rána pak dohašovali všechna ohniska v hale a kolem ní a kontrolovali hromadu hořící slámy na poli. V sobotu ráno se na místo vrátili vyšetřovatelé, kteří začali zjišťovat příčinu požáru. Předběžně odhadnutá škoda na hale a uskladněném krmení je devět miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám