Hlavní obsah

Řidič v Praze vytlačoval policejní auto, zastavily ho až varovné výstřely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie v pátek dopoledne zadržela šestadvacetiletého řidiče, který jí ujížděl a snažil se vytlačit policejní auto ze silnice. Policisté se snažili auto značky BMW zastavit na Starokolínské ulici v Praze 9.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Řidič vozidla však na pokyn policistů nereagoval a pokračoval v jízdě směrem na Český Brod," uvedla pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová. K jeho zastavení použili policisté také varovné výstřely.

Řidič ohrožoval ostatní účastníky provozu a v jednu chvíli se dokonce snažil vytlačit ze silnice policejní auto, které jej pronásledovalo.

"S ohledem na situaci policisté použili donucovací prostředek - varovný výstřel ze služební zbraně. Ujíždějícího řidiče policejní hlídka nakonec zastavila v katastru obce Úvaly a s použitím dalších donucovacích prostředků zpacifikovala," doplnila Zoulová.

Muž měl poraněný obličej a stěžoval si na bolest, policisté proto přivolali záchranku. Lékař jeho poranění ošetřil na místě.

Podle Zoulové není vyloučeno, že muž řídil pod vlivem drog.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám