Hlavní obsah

Muže, který spadl z mostu, záchranáři nenašli. Pomohli až policisté

Novinky, hon
Třinec

Komplikovaný zásah absolvovali v noci na pátek třinečtí záchranáři. Na tísňovou linku zavolal muž, který spadl z mostu poblíž Třineckých železáren. Zraněného ale záchranáři nenašli, a tak se zhruba za hodinu vrátili zpět na základnu. Vážně zraněného muže později našli policisté.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

ilustrační foto

Článek

Zoufalé volání zraněného muže zaznamenala záchranka ve čtvrtek večer. Muž kontaktoval krajské operační středisko záchranné služby a dispečerům oznámil, že spadl z mostu z výšky asi sedmi metrů a je zraněný.

"Záchranáři po svém příjezdu pacienta nenalezli, ani operátorům se nedařilo muže znovu kontaktovat, protože mobilní telefon nezvedal. Do hledání byla zapojena policie a posádka záchranné služby se po několika desítkách minut vrátila zpět na základnu," uvedl mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Asi půl hodinu před půlnocí byla záchranná služba informována, že se muže policistům podařilo nalézt. Záchranáři proto vyrazili zpět na místo neštěstí.

"Za asistence hasičů musel být pacient nejprve přepraven přes řeku k sanitnímu vozidlu. Muž byl při vědomí a se záchranáři komunikoval, jeho zranění se však jevilo jako vážné. Lékař při prvotním vyšetření vyslovil podezření na poranění páteře,“ dodal mluvčí s tím, že pacienta přepravil vrtulník do ostravské fakultní nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám