Hlavní obsah

Nepolepšitelný řidič ujížděl na kradené motorce policistům

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Honičkou ulicemi Prahy skončil sobotní pokus policistů o zastavení ujíždějícího motorkáře. Ten měl ke svému chování hned dva důvody, několikanásobný zákaz řízení a odcizenou motorku, na které ujížděl.

Motorkář ujíždí policejní hlídceVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté si motorkáře všimli po 22. hodině v ulici Milady Horákové, a rozhodli se ho zastavit. Řidič místo zastavení stroje ale přidal plyn a začal ujíždět.

Podle policie stíhání řidiče trvalo pouze několik minut, ale i tak stačil ujet několik kilometrů ulicí Patočkovou až do Střešovické, kde se ho podařilo zastavit. Při následné kontrole zjistili, že muž má bohatou kriminální minulost.

Vyšel z vězení a začal opět řádit

„Sedmatřicetiletý česky hovořící muž byl v minulosti celkem sedmkrát soudně trestán. Za distribuci drog, majetkové trestné činy a maření výkonu úředního rozhodnutí, když řídil motorová vozidla, byť mu to bylo rozhodnutím zakázáno,“ řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Porušování zákazu řízení se motorkář dopouštěl neustále, i když byl za tento trestný čin již pětkrát odsouzen. Od října minulého roku, kdy byl propuštěn z vězení, byl již devětkrát přistižen při řízení motorových vozidel i přes vyslovené minimálně tři zákazy řízení. V posledním případě zřejmě navíc řídil odcizenou motorku.

Kradená motorka

„Motocykl, na kterém zadržený ujížděl, byl s největší pravděpodobností před nedávnem odcizen v zahraničí. Policisté proto motocykl zabavili a podali návrh na jeho propadnutí státu.“ dodal mluvčí.

Muž byl převezen na služebnu, kde si již po několikáté vyslechl obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám