Hlavní obsah

Poškozená tu není od toho, aby hodnotila úmysl pachatele, řekla žalobkyně Janouškovy nehody

Právo, Josef Koukal
Praha

Podle dozorové státní zástupkyně Jitky Rybenské není překvalifikování Janouškova jednání při jeho nedávné nehodě na neúmyslný čin na pořadu dne. „Překvalifikaci teď vůbec neřeším, ani to není nutné. Dokazování pokračuje dál,“ řekla ve čtvrtek Právu Rybenská.

Foto: TV Prima

Roman Janoušek po nehodě

Článek

Výpověď poškozené Vietnamky, která podle právníků nepotvrdila úmysl Janouška do ní najet, není podle státní zástupkyně ani pro posouzení úmyslu pachatele zásadní. [celá zpráva]

„Úmysl je vnitřní stav vědomí pachatele, který svědčí o subjektivní stránce trestného činu,“ uvedla žalobkyně s tím, že podmínek, aby šlo o trestný čin, musí být naplněno několik.

„Poškozená tu není od toho, aby hodnotila, zda pachatel měl úmysl nebo neměl. Proto ani nebyla vyzvána, aby to hodnotila,“ podotkla Rybenská.

„Ona to ani tak při výslechu neřekla. Je to zřejmě věcí právníků, kteří tyto informace poskytli médiím,“ doplnila dále státní zástupkyně. „Já z jejího výslechu nic takového nevyvozuji,“ dodala.

Žena sražená Janouškem vypovídala na policiiVideo: Novinky

Policii podle Rybenské zbývá vyslechnout čtyři poslední svědky, poté se dostanou ke slovu znalci a bude provedena rekonstrukce na místě činu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám