Hlavní obsah

Kdyby mě chtěl přejet, mohl to udělat, vypověděla žena sražená Janouškem

Právo, Josef Koukal
Aktualizováno

„Kdyby mě chtěl přejet, mohl to udělat, když jsem stála před středem jeho auta,“ vypověděla ve středu na policii 51letá Vietnamka, kterou v březnu v Praze srazil svým vozem lobbista Roman Janoušek.

Žena sražená Janouškem vypovídala na policiiVideo: Novinky

 
Článek

Právu to řekl její zmocněnec, advokát Josef Lžičař. Upřesnil tak slova Janouškova obhájce Víta Širokého, který ve středu bezprostředně po výslechu na policejní služebně v ulici Na Perštýně prohlásil, že výpověď poškozené nepotvrdila úmysl jeho klienta do ní najet.

„O úmyslu přímo nehovořila, ale ten obsah by se dal takto označit,“ potvrdil Lžičař slova Širokého. „Na dotaz státní zástupkyně řekla, že si myslí, že pokud by ji chtěl přejet, mohl to udělat, když se zastavila uprostřed přední části kapoty. V tu chvíli na haubnu zaklepala a na řidiče gestikulovala, aby se vrátil na místo nehody,“ uvedl Lžičař.

Foto: Petr Horník, Právo

Žena sražená Romanem Janouškem v doprovodu svého advokáta Josefa Lžičaře vypovídala na policii.

Žena, do jejíhož vozu Janoušek chvíli předtím zezadu narazil, ho totiž dostihla na křižovatce o padesát metrů dál a snažila se ujíždějícího viníka nehody zastavit.

Podle Lžičaře na Janouškovu kapotu zaklepala a ukazovala mu, aby se vrátil. „Pak pokračovala k pravému kraji auta,“ podotkl Lžičař. Teprve když se nacházela před pravou částí vozu, se Janoušek rozjel.

K nárazu došlo pravou přední částí auta zhruba v oblasti reflektoru. Otřes mozku pak mohla podle vlastních slov žena utrpět po nárazu do zpětného zrcátka. „Při její výšce asi 160 centimetrů je to docela možné,“ řekl Právu Lžičař.

Žena podle Lžičaře dále vypověděla, že si myslela, že je řidič opilý. Výslovně však měla také uvést, že s Janouškem nenavázala oční kontakt, když před vozem stála.

Detaily ukážou vyšetřovací pokusy

Za problematický moment výpovědi považuje Lžičař to, že žena podle svých slov ucítila jako první náraz do levé nohy. Při cestě od středu auta k pravému světlu však musela stát ke kapotě pravou nohou. Advokát si to vysvětluje tím, že auto při prudkém startu trochu poskočilo a žena se po něm svezla způsobem, jenž mohl tělo pootočit.

Poškozená má skutečně zlomenou levou nohu, a to v bérci a kotníku. Dále utrpěla zlomeninu pěti pravých žeber a po nárazu do obličeje - zřejmě zpětným zrcátkem - měla výraznou modřinu na lícní kosti. Další události si podle advokáta nepamatuje, po srážce totiž ztratila vědomí a probrala se až v nemocnici.

„Detaily průběhu nehody osvětlí až vyšetřovací pokusy,“ dodal Lžičař.

Anketa

Dostane se podle vás případ nehody podnikatele Janouška až před soud?
Ano
28,5 %
Ne
71,5 %
Celkem hlasovalo 29834 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám