Hlavní obsah

Policie odložila případ žhářského útoku na dům obývaný Romy

Rakovník

Policisté odložili případ žhářského útoku, který se odehrál v srpnu loňského roku v Krtech na Rakovnicku. Neznámý pachatel tam hodil zápalnou láhev do drážního domku obývaného Romy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Případ byl odložen," řekla ve čtvrtek ČTK mluvčí středočeské policie Soňa Budská. Pokud se ale podle mluvčí objeví nové skutečnosti, policisté se útokem budou opět zabývat.

Incident se stal loni 10. srpna v noci, kdy někdo zaútočil zápalnou láhví na drážní domek obývaný Romy. Hořící láhev se podařilo okamžitě uhasit. Jeden člověk utrpěl drobné popáleniny druhého stupně na noze. Policie případ prověřovala jako pokus o těžké ublížení na zdraví, za který by pachateli hrozilo pět až 12 let vězení.

"Nepodařilo se zjistit skutečnosti opravňující k zahájení trestního stíhání," uvedla Budská důvod, proč policisté případ odložili. Podle serveru Lidovky.cz byl případ odložen již v lednu, server to zjistil z výroční zprávy o extremismu.

Podobný žhářský útok se ve Středočeském kraji stal loni v červenci v Býchorech na Kolínsku. Do domu, kde žijí Romové, dopadla zapálená pochodeň. Nikdo nebyl zraněn. Čtyři podezřelí jsou trestně stíháni a případem se bude zabývat krajský soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám