Hlavní obsah

Fanoušci gól neviděli, tak začali házet kameny na policisty

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Rozvášnění fanoušci brněnského druholigového týmu řádili ve Zlíně po bezbrankové remíze svého týmu. Při vážném incidentu ze středečního odpoledne začali házet kameny po policistech.

Článek

„Zranili jednoho z našich lidí. Incident se stal těsně po skončení fotbalového utkání s Tescomou Zlín nad sportovním areálem. Co přesně rozběsnilo dav, zatím nevíme,“ uvedla krajská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Při utkání fanoušky zvládla bezpečnostní agentura, k vážnějším problémům podle ní v době zápasu nedošlo. Peklo začalo až několik minut po posledním hvizdu rozhodčího. „Policejní hlídka potřebovala zjistit totožnost jednoho mladíka, který při utkání používal zakázanou pyrotechniku. Po několika minutách jsme ho propustili a chvíli na to začali fanoušci řádit,“ poznamenala mluvčí.

Na příslušníky pořádkové jednotky začali házet kameny, jednoho z nich poranili. Kvůli zvládnutí davu museli policisté použít zásahovou výbušku.

„Večer jsme zadrželi jednoho mladíka, a to kvůli podezření z útoku na úřední osobu. Navíc jsme zjistili, že sedmnáctiletý hoch je veden v databázi pátrání, protože utekl z výchovného ústavu,“ konstatovala mluvčí.

Na fotbal do Zlína přijely asi dvě stovky příznivců brněnského týmu. Mezi nimi bylo několik desítek radikálních fanoušků. V okolí stadiónu se pohybovalo několik desítek uniformovaných policistů i příslušníků služby kriminální policie a vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám