Hlavní obsah

Ministr pozastavil výkon úřadu stíhanému exekutorovi Višváderovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) počátkem května rozhodl o pozastavení výkonu exekutorského úřadu Josefa Višvádera. Ten je podezřelý ze zpronevěry 80 miliónů a před českou spravedlností uprchl do Rumunska, kde byl následně dopaden. Uvedla to mluvčí ministerstva Petra Hrubá.

Foto: Policie ČR

Jozef Višváder

Článek

Podle mluvčí nelze proti tomuto rozhodnutí podat rozklad. "Vzhledem k povaze jednání, kterého se měl Josef Višváder dopustit a které je jednoznačně způsobilé podstatně ohrozit důvěru ve spravedlivý a nezávislý výkon činnosti exekutora, je podle ministra spravedlnosti zcela namístě, aby až do pravomocného skončení předmětného trestního řízení nemohl nadále vykonávat funkci exekutora," uvedla mluvčí.

Pokud by byl Višváder odsouzen, následovalo by v souladu se zákonem odvolání z úřadu.

Višvader byl zadržen, když se z Rumunska pokoušel utéct na Ukrajinu. Je podezřelý ze zpronevěry 80 miliónů korun, kterou u něj jako zálohu na exekuční řízení uložila společnost Geosan. Muž ale peníze převedl jinam a uprchl. Nyní je v českém vězení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám