Hlavní obsah

Janouškův advokát: Sražená žena neuvedla, že šlo o úmyslný čin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policisté ve středu vyslýchali ženu, kterou koncem března v opilosti srazil v Praze lobbista Roman Janoušek. Přestože má stále zdravotní problémy, k výslechu nakonec dorazila. U výslechu uvedla některé dosud neznámé podrobnosti.

Žena sražená Janouškem vypovídala na policiiVideo: Novinky

 
Článek

Podle zástupce poškozené Josefa Lžičaře přijeli královéhradečtí vyšetřovatelé provést výslech do Prahy. Žena přijela na policejní služebnu ve středu odpoledne a vypovídala, přestože má podle Lžičaře stále zdravotní problémy, zejména psychického rázu.

Výslech, který Lžičař označil za mimořádně podrobný, trval od půl čtvrté do čtvrt na osm večer. Poškozená žena policejní služebnu opustila podpírána francouzskými holemi, odmítla s médii komunikovat. Kordonem novinářů prošla beze slova k autu a odjela v doprovodu manžela a advokáta Lžičaře. Ani ten na místě s novináři nemluvil.

Podle Janouškova advokáta Víta Širokého prý ve své výpovědi neuvedla výslovně, že by do ní jeho klient najel úmyslně. „Nic takového neřekla,“ uvedl Široký. Podstatné však podle něj bude, co ukáže prověřování jednotlivých výpovědí při rekonstrukcích na místě nehody.

Podle Janouškova obhájce nebude jeho klient zatím vypovídatVideo: Novinky

„Každý ze svědků to líčí trochu jinak, ale dá se konstatovat, že se výpovědi příliš neliší,“ podotkl advokát. Z výpovědi Vietnamky prý také jasně vyplynulo, že Janoušek do ženy nenajel přímo čelem svého auta. „Stalo se to někde na rohu toho vozu, to potvrzují všichni,“ dodal Široký. Poškozená si podle něj událost vybavovala velmi dobře.

Široký zopakoval, že stále nemá přístup do spisu, přiznal však, že se zúčastnil všech výslechů svědků. Dokud nebude mít přístup ke všem listinným materiálům, jeho klient nebude vypovídat. Je však možné, že policii svou výpověď neposkytne vůbec. „Možná si to nechá až před soud,“ podotkl Široký.

Policie skládá celkový obraz

Policie do současné doby vyslechla 13 svědků. Výslech poškozené není podle Lžičaře zásadní, vyšetřovatelé si celkový obraz události sestaví z různých pohledů všech svědků.

Podle policistů Janoušek 23. března nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do před ním jedoucího vozu, svůj vůz pak zastavil až na křižovatce o padesát metrů dál. Řidička havarovaného vozu za ním šla nehodu řešit, Janoušek ji měl srazit a ujet. [celá zpráva]

Policisté ho dostihli a při dechové zkoušce mu naměřili 2,2 promile alkoholu v dechu. Nyní policie Janouška viní z těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny může jít až na deset let za mříže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám