Hlavní obsah

Majitelka pitbula je pokousaná, její pes se popral s pobíhajícím křížencem

Novinky, lap
Aktualizováno

Pokousanou dívku v úterý odpoledne odvezla záchranka do nemocnice kvůli zraněním od jejího pitbula, uvedli v úterý brněnští strážníci. Osmnáctiletá dívka se snažila zápasícího psa odtrhnout od křížence, který nebyl na vodítku a neměl náhubek. Za přestupek musela sedmašedesátiletá majitelka křížence zaplatit blokovou pokutu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Strážníci začali zjišťovat okolnosti celého incidentu a bližším šetřením vyšlo najevo, že dívka měla psa na vodítku dle vyhlášky, což však neučinila majitelka křížence, který byl bez vodítka a náhubku a pitbula napadl. K jinému zranění osob mimo majitelky pitbula nedošlo,“ informovala mluvčí Denisa Kapitančiková z Městské policie Brno.

Majitelka pitbula ale Novinkám napsala, že se událost odehrála jinak, než popsali strážníci. Kříženec prý napadl ji a nikoliv jejího psa. Proto svého psa pustila z vodítka. "Byla jsem napadena křížencem, nikoliv svým psem. Pes byl ošetřen na veterině, já na chirurgii, " napsala pokousaná dívka.

Kapitančiková ale Novinkám řekla, že strážníci měli těsně po incidentu od dívky jiné informace.

Oba psi byli pokousaní natolik, že je musely majitelky nechat ošetřit u veterinářů. Ženy se domluvily na náhradě škody za ošetření jejich psů.

Reklama

Výběr článků

Načítám