Hlavní obsah

Muž zavolal policisty k mrtvé ženě. Pak je nechtěl pustit do bytu

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravští policisté objevili v pátek odpoledne v bytě v centru Ostravy mrtvou šestatřicetiletou ženu. Lékař nevyloučil cizí zavinění, navíc důkazy, které policie v bytě zajistila, stačily na to, aby byl dvaačtyřicetiletý muž obviněn z ublížení na zdraví s následkem smrti.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Že se v konkrétním bytě v centru Ostravy nachází mrtvá žena, oznámil na policii právě obviněný muž, který však následně policisty nechtěl do bytu vpustit. Vzhledem k tomu, že muž má jistou trestní minulost a policie měla podezření, že by mohl být ozbrojen, tak na místo dorazili i příslušníci zásahové jednotky krajského ředitelství. Po vyhodnocení situace vnikli policisté do bytu násilně," popsala zásah mluvčí krajské policie Soňa Štětínská

"Tam objevili mrtvou ženu a podnapilého muže. Nadýchal několik promile alkoholu. Policisté jej zadrželi,“ uvedla.

Dodala, že pro objasnění proč a jak vlastně žena zemřela, byla nařízena soudní pitva.

„Nyní nemůže policie o příčině smrti podat další informace. Výsledky pitvy budou důležité pro další vývoj vyšetřování. Budou známy zhruba do týdne. Důkazy zajištěné na místě ale stačily policii na to, aby muže obvinila z ublížení na zdraví s následkem smrti, za což mu hrozí vězení od pěti do deseti let,“ upřesnila Štětínská.

Reklama

Výběr článků

Načítám