Hlavní obsah

Muž se sekerou přepadl zlatnictví v Opavě

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký šok zažila jednadvacetiletá prodavačka opavského Zlatnictví Solitér v pátek odpoledne. Obchod v Ostrožné ulici přepadl muž se sekerou v ruce. Uloupil dva kusy zlatých cihliček.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pachatel přinutil ženu lehnout si na zem, k jejímu zranění však nedošlo. Opavští kriminalisté případ prošetřují jako obzvláště závažný.

„Loupež se stala v pátek 4. května odpoledne kolem půl čtvrté. Zatím neznámý pachatel vstoupil do prodejny Zlatnictví Solitér a v ruce měl zvednutou sekeru ve výši hlavy. Měla železné ostří a dřevěnou násadu. Prodavačce hrozil napadením, přinutil ji lehnout si na zem. Pak rozbil z vnitřní strany výlohu se zbožím a odcizil dva kusy zlatých cihliček,“ líčil přepadení mluvčí opavské policie René Černohorský.

Podle něj se se jednalo o investiční zlato. „Škoda byla vyčíslena na 60 tisíc korun. Po loupeži neznámý muž z místa ihned odešel. Ke zranění prodavačky nedošlo. Vše je předmětem dalšího prověřování a prošetřování opavských kriminalistů. V současnosti se upřesňuje popis lupiče,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám