Hlavní obsah

Kvůli požáru v ústavu sociální péče evakuovali 20 lidí

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě manipulace s otevřeným ohněm jedním z klientů stála za požárem ústavu sociální péče v Krásné Lípě na Děčínsku. Kvůli ohni muselo být v noci na sobotu evakuováno ještě před příjezdem hasičů 20 lidí. Škoda se odhaduje na zhruba 10 miliónů korun.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Požár byl hasičům oznámen krátce po půl druhé v noci. “Jednalo se o požár v poschodí. Dvacet lidí z ústavu bylo vyvedeno do vedlejší budovy ještě před příjezdem jednotek,“ informoval krajský mluvčí hasičů Lukáš Marvan. Hořelo celé patro jednoho křídla. Požár hasiči zlikvidovali až po čtvrté hodině ranní.

Tři lidé z personálu a jeden klient se nadýchali kouře. „Jedné pečovatelce se udělalo nevolno, na místo byla povolána zdravotnická záchranná služba. Jeden chovanec byl odvezen zdravotnickou záchrannou službou do Beřkovic,“ uvedl Marvan.

Na místo kvůli vyšetřování příčiny požáru přijel i psovod se psem. „Příčinou požáru byla manipulace s otevřeným ohněm jedním klientem,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám