Hlavní obsah

U Ostravy se srazil autobus s autem, jeden člověk zemřel

Právo, Novinky, ČTK, Aleš Honus, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

U Ostravy se v pátek dopoledne srazil autobus s osobním autem. Na místě jeden člověk zemřel, několik dalších bylo zraněno. Autobus patří ČSAD Havířov. Podle informací Práva osobní vůz přejel do protisměru a narazil do autobusu.

Foto: Aleš Honus, Právo

Záchranáři u zdemolovaného osobního vozu

Článek

Nehoda se stala v prudké a nepřehledné zatáčce. Škoda Felicie podle dosavadních poznatků vyjela do protisměru, kde se čelně srazila s protijedoucím autobusem, který byl bez cestujících. V autě cestovalo pět lidí. Mrtvý člověk i zranění jsou z osobního vozu.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

nehoda

Automobil je po nehodě zcela zničený, trosky jsou rozmetány v okolí desítek metrů. Přesnou příčinu nehody policisté vyšetřují.

Foto: Aleš Honus, Právo

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl informoval, že na místě jeden člověk zemřel, další dva byli zranění těžce a dva lehce.

Podle něj byli tři pacienti převezeni na urgentní příjem do ostravské fakultní nemocnice. "Jeden ze zraněných byl v bezvědomí, další měl mnohočetná poranění, jedno zranění bylo lehké," uvedl Humpl.

Foto: Aleš Honus, Právo

Další účastník nehody byl převezen do Městské nemocnice Ostrava, rozsah jeho zranění zatím není znám.

Nehoda se stala na silnici číslo 11 na okraji Ostravy. Na místě zasahovaly všechny záchranné složky, policie musela komunikaci uzavřít a dopravu odkláněla po vedlejších cestách.

Foto: Aleš Honus, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám