Hlavní obsah

Mladík dostal šest a půl roku za loupeže a znásilnění krupiérky

Právo, Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Krajský soud v Ostravě v pátek odsoudil Petra Peštu za zbití, okradení a znásilnění krupiérky v herně na šest a půl roku vězení. Pešta se k loupežím i ke znásilnění přiznal. Podle svých slov získané peníze po činu propil. Součástí trestu je ústavní sexuologické léčení.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný Petr Pešta se ke svým činům přiznal a vymluvil se na alkohol.

Článek

Mladík loupil v červenci 2008 v herně ve Frýdku-Místku. V té době byl na nemocenské. Když vstoupil do provozovny, uchopil krupiérku do kravaty a požadoval po ní vydání peněženky s tržbou.

„Poté ji dvakrát udeřil pěstí do obličeje, stáhl jí kalhoty, povalil ji na křeslo a vykonal na ní soulož,“ uvedla státní zástupkyně Dana Srbová. V květnu 2009 pak na odlehlém místě ve Frýdku-Místku přepadl a okradl další mladou ženu, která nyní trpí posttraumatickou stresovou poruchou.

Mladík se u soudu ke všemu přiznal. „Stalo se to v době, kdy jsem měl velké problémy s bývalou partnerkou a matkou mého dítěte. Řešil jsem to alkoholem,“ řekl. V době činu z května 2009, kdy přepadl mladou ženu, měl v sobě podle svých slov deset až dvanáct piv.

„Z ničeho nic mi přeskočilo a přepadl jsem ji. Chtěl jsem peníze. Kdybych nebyl opilý, v žádném případě by se to nestalo,“ řekl mladý muž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám