Hlavní obsah

Celníci odhalili na Chebsku továrnu na výrobu padělků

Právo, Patrik Biskup
Cheb

Továrnu, kde Vietnamci ve velkém vyráběli padělky textilního zboží, odhalili celníci na Chebsku. Padělatelé využívali bývalé zemědělské usedlosti v Hájích, kde ve středu celníci provedli prohlídku v rámci akce s krycím názvem Replay.

Foto: Celní správa ČR

Odhalené padělky

Článek

„V objektu se nacházel vysokorychlostní čtyřramenný vyšívací stroj, zařízení k sítotiskovému, nažehlovacímu a razícímu opatřování textilu firemními logy, dále výpočetní technika a další příslušenství,“ uvedla mluvčí západočeských celníků Jitka Blahutová.

Na místě celníci zajistili tisíce již vyrobených padělků oděvů a další větší množství textilií připravených pro značení logy renomovaných výrobců jako například Diesel, Dolce Gabbana, Louis Vuitton, Lacoste či Armani.

Foto: Celní správa ČR

Nalezený stroj na našívání chráněných značek výrobců.

„Strojové vybavení výrobny má hodnotu v řádu miliónů, ve stejném řádu se pohybuje i hodnota padělků připravených k expedici,“ dodala Blahutová.

Na akci se podílelo téměř čtyřicet celníků. „V objektu se pohybovalo devět Asiatů, přičemž konkrétní pachatelé přečinu porušení práv k ochranné známce a jiným označením budou určeni při probíhajícím trestním řízení,“ uzavřela Blahutová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám