Hlavní obsah

Mladík během nemocenské loupil, svou oběť v herně i znásilnil

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklým případem lupiče, který podle obžaloby při jednom z přepadení heren nejprve zmlátil krupiérku, poté ji okradl a nakonec i znásilnil, se od čtvrtka zabývá Krajský soud v Ostravě. Ke dvěma loupežím, které mu obžaloba klade za vinu, i ke znásilnění se Petr Pešta přiznal. Peníze podle svých slov propil.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný Petr Pešta se ke svým činům přiznal a vymluvil se na alkohol.

Článek

Podle obžaloby se mladík dopustil v červenci 2008 loupeže v herně ve Frýdku-Místku. V té době byl na nemocenské. Když vstoupil do provozovny, uchopil krupiérku do kravaty a požadoval po ní vydání peněženky s tržbou.

„Poté ji dvakrát udeřil pěstí do obličeje, stáhl jí kalhoty, povalil ji na křeslo a vykonal na ní soulož,“ uvedla státní zástupkyně Dana Srbová. Obžaloba kromě toho obsahuje i loupež z května roku 2009, kdy si na odlehlém místě ve Frýdku-Místku přepadl a okradl další mladou ženu, která nyní trpí posttraumatickou stresovou poruchou.

Z ničeho nic mi přeskočilo a přepadl jsem ji.
obžalovaný

Mladík se u soudu ke všemu přiznal. „Stalo se to v době, kdy jsem měl velké problémy s bývalou partnerkou a matkou mého dítěte. Řešil jsem to alkoholem,“ řekl. V době činu z května 2009, kdy přepadl mladou ženu, měl v sobě podle svých slov deset až dvanáct piv.

„Z ničeho nic mi přeskočilo a přepadl jsem ji. Chtěl jsem peníze. Kdybych nebyl opilý, v žádném případě by se to nestalo,“ řekl mladý muž.

Hlavní líčení bude pokračovat výslechy svědků a soudních znalců. Je možné, v už v pátek bude vyhlášen rozsudek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám