Hlavní obsah

Cizinec si dal schůzku s policisty, pak jim nadával a kopal do auta

Právo, Miloslav Hradil
Přerov

S případem, jaký nepamatují, se setkali v úterý policisté v Přerově. Před polednem jim na operační středisko zavolal sedmatřicetiletý cizinec, který si s nimi dal schůzku, na níž měl předat informace o krádežích. Informací se policisté nedočkali, zato vulgárního nadávání a kopání do služebního auta ano.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Muž telefonicky sdělil policistům, že chce poskytnout informace a poznatky k možné trestné činnosti týkající se krádeží nafty, zemědělských zvířat a strojů. Odmítl se však dostavit na služebnu a řekl, že čeká u obchodního domu Kaufland v Přerově a popsal svoji osobu, aby ho policisté na místě poznali,“ řekla Právu ve středu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Když se policisté s oznamovatelem sešli, bylo podle ní na první pohled zřejmé, že je pod vlivem alkoholu. Při následné dechové zkoušce mu bylo naměřeno 2,59 promile alkoholu.

„Poté, co byl vyzván, aby prokázal svoji totožnost, sdělil, že žádné doklady nemá a také uvedl, že si vše rozmyslel a již nechce nic oznamovat. Policisté muže předvedli na služebnu ke zjištění totožnosti,“ uvedla mluvčí.

Skončil v poutech a následně na záchytce

Vzhledem k tomu, že je muž jako cizinec povinen na výzvu policisty prokázat svoji totožnost, a to se nestalo, byla mu uložena bloková pokuta ve výši 3 000 korun a byl propuštěn.

„Následně si sedl na lavičku blízko služebny, po chvíli se ale zvedl, přistoupil ke služebnímu vozidlu a kopal do něho. Pak vešel zpět do policejní budovy a začal policistům nadávat a urážel je vulgárními výrazy. Jeden z nich ho vyzval, aby svého jednání zanechal. To se ovšem nestalo a cizinec přistoupil ke stolku, který zvedl do výše. Policisté již na nic nečekali a použili proti němu donucovací prostředky,“ dodala Zajícová.

Muž skončil v poutech. Lékař rozhodl o jeho umístění do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci. Věc je šetřena jako přestupek proti veřejnému pořádku a bude předána příslušnému správnímu orgánu k projednání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám