Hlavní obsah

Krupiérka vybrala kasu a peníze hned nasypala do automatů. Dostala podmínku

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Více než šedesát tisíc korun vybrala 52letá krupiérka z pokladny ostravské herny, ve které pracovala, a postupně je během jediné noci naházela do hracích automatů. Nevyhrála ani korunu a navíc se na její nerozvážný kousek přišlo. Okresní soud v Ostravě ji v těchto dnech potrestal deseti měsíci vězení s podmíněným odkladem na dva roky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O trestu nad nenechavou ženou informoval mluvčí soudu Alexandr Dadam. Soud uznal krupiérku vinnou z trestného činu zpronevěry.

Verdikt padl od stolu, formou tzv. trestního příkazu. Odsouzená se proti němu může odvolat, v takovém případě by se muselo uskutečnit hlavní líčení. „Součástí výroku je i povinnost uhradit škodu ve výši 61 315 korun,“ uvedl Dadam.

Na to, že obsluha herny zpronevěřila peníze, se přišlo na konci března. Žena se během policejního výslechu hájila tím, že k nekalému jednání ji přivedla tíživá životní situace. Během své noční směny neodolala pokušení a rozhodla se do automatů nasypat obrovskou finanční částku v naději, že vyhraje. Stal se ale pravý opak.

„Poté všechno zaznamenala do provozních listin a oznámila provoznímu,“ informovala tehdy mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám