Hlavní obsah

Hasiči v Olomouckém kraji mají kvůli požárům rušné prvomájové odpoledne

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rušné prvomájové odpoledne zažívají hasiči na Prostějovsku, Přerovsku a Olomoucku. Profesionálové i jejich dobrovolní kolegové museli po poledni vyjet k hned pěti požárům. Hasiči v Olomouckém kraji přitom prakticky od soboty přijímají stále nová a nová hlášení o ohních.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiče v posledních dnech trápí zejména lesní požáry.

Článek

„Neměnná situace je i za poslední hodiny,“ řekl Právu v úterý krátce po půl třetí odpoledne krajský mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Hasičům se v úterý ráno podařilo zlikvidovat rozsáhlý požár lesa u Přemyslovic na Prostějovsku, kde zasahovali od nedělního večera. V noci na úterý vyjeli také ke dvěma požárům stohů na Přerovsku. Ve Šternberku na Olomoucku zase hořel venkovní sklad materiálu pro vodoinstalatéry, škoda dosáhla půl miliónu korun.

„Dnes odpoledne vyjeli například hasiči na Prostějovsku hned ke třem požárům během půl hodiny,“ uvedl Hošák. Opět podle něj hoří les u Přemyslovic. „Tentokrát na jiném místě. Naštěstí byl požár včas zpozorován a nedochází k velkému rozhoření,“ poznamenal mluvčí.

K události bylo podle něj prozatím vysláno pět jednotek, které se postupně snaží požár lokalizovat. Hasiči zřídili dopravu vody pomocí čerpadel z nedalekého jezírka.

Několik jednotek hasičů likvidovalo v úterý odpoledne požár odpadu po výrobě peletek v Čelechovicích na Hané.  Hasiče zaměstnaly po poledni také požáry skládky v Hrubčicích na Prostějovsku, trávy v Hrancích na Přerovsku a tújí v Dolanech na Olomoucku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám