Hlavní obsah

Bodla ho do krku, on s ní chce žít. Soud ji však poslal na sedm let za mříže

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Partnerské soužití provázené alkoholovými dýchánky a pervitinovým opojením málem skončilo tragédií. Šestadvacetiletá Ingrid Hillebrantová odešla v pondělí od soudu se sedmiletým trestem za pokus vraždy svého o rok mladšího přítele. Toho podle obžaloby loni na podzim napadla kovovou baterkou a později i nožem. Mladík přežil jen díky včasné lékařské pomoci.

Foto: René Chvalina, Právo

Ingrid Hillebrantovou poslal královéhradecký soud na sedm roků za mříže.

Článek

Obžalovaná, které bylo po činu naměřeno téměř tři promile alkoholu v krvi, musí mimo výkonu trestu absolvovat také ústavní protialkoholní léčbu a zaplatit náklady léčení zdravotní pojišťovně. Rozsudek není pravomocný. Obžalovaná i státní zástupkyně si ponechala lhůtu na odvolání.

V osudný den v bytě v Třebechovicích pod Orebem oba od rána popíjeli alkohol. Večer po vzájemné rozepři zaútočila obžalovaná na svého přítele kovovou baterkou a poté ho nožem řízla do krku. "Je mi to líto, nechtěla jsem mu ublížit, ale byla jsem pod vlivem alkoholu a téměř nic si nepamatuji," hájila se u soudu Hillebrantová s tím, že přes den popíjela vodku, pivo a víno. Vše se prý dozvěděla až od kriminalistů, kteří ji po činu doma probudili.

Něco se muselo stát, jinak bych nůž nevytáhla. Musel mě vyprovokovat.
Ingrid Hillebrantová

Její přítel u soudu uvedl, že si také mnoho nepamatuje. V přípravném řízení však řekl, že ho přítelkyně po hádce začala mlátit po hlavě kovovou baterkou. "V tu chvíli jsem jí řekl, že už toho bylo dost. Ona však řekla, že je to málo a ještě více jí to vyprovokovalo. Poté odešla do kuchyně pro nůž," stálo ve spise. Následně ho dívka bodla do krku.

"Něco se muselo stát, jinak bych nůž nevytáhla. Musel mě vyprovokovat," bránila se obžalovaná. Nicméně doznala, že občas užívala mimo alkoholu i pervitin. "Ten jsem však brala spíše rekreačně," uvedla Hillebrantová, která se také přiznala, že mívá po alkoholu výpadky paměti a bývá agresivní.

Napadený mladík utekl oknem

Napadenému příteli se po útoku podařilo z bytu utéct oknem. S krvácejícím krkem ho objevil náhodný svědek, který přivolal záchranáře. Podle lékařů mu tím zachránil život.

Podle jedné svědkyně soužití mladého páru nebylo ideální. "Doslechla jsem se, že ji mlátil, topil ve vaně a nedával jí jíst," tvrdila u soudu svědkyně. Napadený po celou dobu výpovědi u soudu svou přítelkyni bránil s tím, že se na ni nezlobí. "Chtěl bych s ní do budoucna žít," tvrdil u soudu mladík.

"Poškozený se u soudu snažil zmírnit svoji předchozí výpověď. Je evidentně vidět, že nějaký vztah k obžalované stále má, nicméně v přípravném řízení ten útok popsal naprosto bez problémů a soud vyšel z výpovědi z přípravného řízení,“ podotkla státní zástupkyně Lenka Faltusová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám