Hlavní obsah

Opilý řidič ukončil divokou jízdu přes pole nárazem do stromu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní dopravní nehodu opilého 22letého řidiče vyšetřují přerovští policisté. Mladík nezvládl řízení svého osobního vozu, vyjel mimo silnici, přejel řepné pole a havaroval. Z bezvědomí jej probrali až záchranáři. O sobotní nehodě informovala policie v pondělí.

Foto: Policie ČR

Auto mladý opilý řidič zdemoloval.

Článek

"Nehoda se stala mezi pátou až sedmou hodinou ranní. Mladý řidič jel vozidlem Mitsubishi Galant ze Sobíšek na Buk. Při průjezdu levotočivou zatáčkou nezvládl v důsledku nepřiměřené rychlosti řízení vozu a vyjel mimo vozovku do řepného pole," popsala Právu policejní mluvčí Irena Urbánková.

V řepném poli podle ní mladík pokračoval v jízdě a zhruba po 80 metrech se pokusil přes příkrý svah vyjet na vozovku. "To se mu sice podařilo, ale poté čelně narazil do stromu a s vozidlem se převrátil," uvedla mluvčí.

Až krátce před sedmou hodinou ranní řidiče na místě dopravní nehody nalezl v bezvědomí manželský pár ze Sobíšek. Manželé přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která mladíka po příjezdu probrala z bezvědomí.

"Řidič pak potvrdil, že před jízdou požil alkohol. Pro jeho zjištění byl nařízen odběr krve v nemocnici, kam byl mladík převezen. Podle lékařské zprávy si jeho léčení vyžádá zhruba jeden týden. Hmotná škoda byla vyčíslena na 38 tisíc korun," dodala Urbánková.

Reklama

Výběr článků

Načítám