Hlavní obsah

Hasiči museli řidiče ze zničeného auta vyprošťovat

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Jedno těžké zranění si vyžádala v pondělí ráno hrozivě vyhlížející nehoda na silnici I/50 u obce Vésky na Uherskohradišťsku. Střetl se tu VW Golf se slovenskou registrační značkou a nákladním renaultem s přívěsem.

Foto: HZS Zlínského kraje

Přední část osobního vozidla byla po nárazu zcela zničena.

Článek

„Řidič osobního auta narazil do boku nákladní soupravy a jeho vůz se po odražení převrátil na střechu. Muž zůstal uvnitř vraku zaklíněn s těžkým zraněním nohy,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

K nehodě došlo okolo třetí hodiny ranní. „Původně byla hlášena u obce Drslavice, a proto byla na místo vyslána jednotka z Uherského Brodu. Až po výjezdu jsme dostali upřesňující informaci od zdravotnické záchranné služby, že nehoda se stala blíže k Uherskému Hradišti. Dojezd vyslaných hasičů se tak prodloužil na třináct minut,“ uvedl mluvčí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Přední část osobního vozidla byla po nárazu zcela zničena.

Po příjezdu se podle něj hasiči pustili do vyprošťovacích prací. „Během patnácti minut se podařilo dostat zraněného řidiče ven. Lékař a zdravotníci mu poskytli nezbytnou pomoc a po ošetření byl odvezen do nemocnice k hospitalizaci,“ dodal Mitáček.

Po dobu zásahu záchranářů byla vozovka zcela uzavřena několik hodin. Okolnosti nehody vyšetřují policisté.

Foto: HZS Zlínského kraje

Po kolizi se osobní vůz převrátil na střechu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám