Hlavní obsah

Na Vsetínsku shořela dodávka s uhlím, hasiče zradilo čerpadlo na cisterně

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlý požár zachvátil v neděli u vlakového nádraží v Kunovicích-Loučce na Vsetínsku dodávku značky Fiat Ducato naloženou dřevěným uhlím. Likvidovali jej profesionální hasiči z Valašského Meziříčí a jejich dobrovolní kolegové z Kunovic. Ti byli sice na místě první, ale nemohli účinně zasáhnout kvůli poruše čerpadla na cisterně.

Foto: HZS Zlínského kraje

Oheň zničil dodávku i převážený náklad.

Článek

„Řidič přijel k nádraží a dodávku s nákladem dřevěného uhlí odstavil u jedné z firem. Během asi patnácti minut došlo k požáru v motorovém prostoru auta. Několik lidí se snažilo začínající požár hasit pomocí pár přenosných hasicích přístrojů, ale plameny se rychle rozšiřovaly. Na pomoc museli vyjet hasiči,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Foto: HZS Zlínského kraje

Oheň zničil dodávku i převážený náklad.

Jako první podle něj dorazila k ohni místní jednotka dobrovolných hasičů. „Těm se však pokazilo čerpadlo na cisterně a nemohli tak účinně zasáhnout. Po dojezdu naší cisterny z Valašského Meziříčí bylo rozvinuté vodní vedení napojeno a požár byl rychle lokalizován. Jeho celková likvidace zabrala asi hodinu,“ uvedl Mitáček.

Ke zranění osob při požáru nedošlo. Oheň auto zcela zničil, shořel i převážený náklad. „Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám