Hlavní obsah

Zemřela dívka zraněná při sobotní nehodě v Ostravě

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Třináctiletá dívka, která utrpěla těžká zranění při dopravní nehodě v sobotu ráno v Ostravě, v nemocnici zemřela. Právu to v neděli řekl mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v sobotu kolem 6:15 hodin v Ostravě-Zábřehu. Podle policie 24letý řidič vozidla Renault Megane pravděpodobně jel rychle, při projíždění pravotočivé zatáčky nezvládl řízení vozu a dostal smyk, vyjel vpravo mimo vozovku a bokem auta narazil do železného sloupu veřejného osvětlení.

Záchranáři dívku převezli do nemocnice v kritickém stavu. V nemocnici zraněním podlehla. „Zranění bohužel nebyla slučitelná se životem,“ řekl Oborný.

Policie případ v sobotu začala vyšetřovat jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Vzhledem k úmrtí dívky však podle mluvčí ostravské policie Gabriely Holčákové připadá v úvahu překvalifikování případu na usmrcení z nedbalosti. Řidiči tak hrozí až šest let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám