Hlavní obsah

Požár deseti hektarů lesa v Beskydech způsobil miliónové škody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek
Aktualizováno

Sobotní požár lesa v oblasti Jamník v katastru obce Staré Hamry na Frýdecko-Místecku způsobil škody za milióny korun. Shořelo deset hektarů lesa, původní odhady byly šest hektarů. Na místě jsou stále hasiči, kteří zbytky ohně likvidují.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár lesa u Starých HamrůVideo: Hasiči TV

 
Článek

Majitelem vyhořelého území jsou Lesy ČR. "Odpovědný revírník odhadl, že požár způsobil škodu značného rozsahu v řádu miliónů korun. Přesná částka bude vyčíslena po uhašení požáru a kontrole porostů," řekl v neděli mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster.

Dodal, že na místě stále zůstávají čtyři jednotky hasičů z Frýdecko-Místecka, které vyhledávají a dohašují ohniska požáru. "Vzhledem k velmi složitému terénu je jejich práce obtížná a úplné uhašení požáru neočekáváme v blízké době," doplnil mluvčí.

Podle frýdecko-místeckého policejního mluvčího Vlastimila Starzyka se příčina požáru stále vyšetřuje a s ohledem na rozsah požáru potrvá vyšetřování delší dobu. Jednou z vyšetřovacích verzí však stále zůstává podezření, že oheň mají na svědomí lesní dělníci, kteří v místě káceli stromy a v lese údajně rozdělali oheň.

Les začal hořet v sobotu krátce před 13:00. Nejprve na ploše 20 krát 25 metrů. Požár se však kvůli suchu a větru stále rozšiřoval a hasičům se ho podařilo dostat pod kontrolu až okolo 19:30. Ve špatně dostupném horském terénu s ohněm v sobotu bojovalo přes 30 hasičských jednotek. Na místě pomáhaly i hasičské vrtulníky z Olomouce a Brna a hasicí letadlo. [celá zpráva]

Požár lesa u Vilémova hasiči ještě neuhasili

Hasiči stále likvidují zbytky požáru lesa u obce Vilémov na Olomoucku, který začal v sobotu odpoledne a zasáhl asi šest hektarů lesa. Podle předpokladů měli oheň dohasit do nedělního rána, kvůli silnému větru se však zásah zkomplikoval. Na místě stále oheň dohašují tři jednotky. Příčina ani výše škod zatím není známá, řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám