Hlavní obsah

Na uzavřené trati havaroval řidič závodního auta, skončil v nemocnici

Právo, Miloslav Hradil
Zlín

Na uzavřené trati amatérského závodu havaroval v sobotu u Řetechova na Zlínsku řidič jednoho ze závodních aut. Z hrozivě vyhlížející nehody vyvázl se zraněním.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hrozivě vyhlížející nehoda se naštěstí obešla bez vážnějších následků.

Článek

Na místě zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči z Luhačovic. "K havárii závodního auta došlo na amatérských závodech mezi obcemi Řetechov a Ludkovice," řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Řidič podle něj havaroval se svým upraveným vozem na oficiálně uzavřené trati u Řetechova. "Po vyjetí z trati narazil bočně do stromu a utrpěl zranění krku. Jako první mu zdravotnickou pomoc poskytla posádka asistující při závodech. Muž měl na hlavě předepsanou přilbu," uvedl mluvčí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hrozivě vyhlížející nehoda se naštěstí obešla bez vážnějších následků.

Po ošetření byl řidič odvezen sanitním vozem na příjezdovou cestu k trati, kam následně přijela posádka zdravotnické záchranné služby. Po přeložení byl pacient odvezen do nemocnice k dalšímu ošetření.

"Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin do okolní přírody. Při zásahu nebyl nikdo další zraněn," dodal Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám