Hlavní obsah

Policisté zachránili život desetiletému chlapci, který se topil v řece Desné

Právo, Miloslav Hradil
Šumperk

Policisté v pátek odpoledne zachránili v Šumperku život desetiletého chlapce, který se topil v řece Desné. Chlapec byl ve vážném stavu převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. K události došlo okolo 15. hodiny na Uničovské ulici.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Desetiletý chlapec z Šumperka skočil do splavu řeky Desné. Nejprve se z vody vynořil a snažil se doplavat ke břehu, ale proud ho neustále vracel zpět ke splavu a poté ho stáhl pod vodu,“ popsal Právu v sobotu počátek případu šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Po zhruba dvou minutách podle něj bezvládné tělo chlapce vyplavalo z vody a jako první mu přispěchal na pomoc místní zahrádkář, který se jej snažil ve vodě zachytit. „Policisté po příjezdu na místo okamžitě skočili do řeky a tělo chlapce i s mužem vytáhli na břeh,“ uvedl mluvčí.

Chlapec byl v bezvědomí, nedýchal a nejevil známky života. „Policisté provedli úspěšnou resuscitaci, kterou posléze prováděli s hasiči, kteří byli také vysláni na místo, a to až do příjezdu Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje,“ dodal Bednařík.

Školák byl po zajištění životních funkcí převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. „Je ve vážném stavu udržován v umělém spánku na dýchacím přístroji na jednotce intenzivní péče dětské kliniky,“ řekl Právu v sobotu mluvčí nemocnice Egon Havrlant. Život chlapce není bezprostředně ohrožen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám