Hlavní obsah

Oslněný řidič srazil motorkáře na hlučínské křižovatce

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlučín

Kvůli oslnění sluncem údajně neviděl v pátek odpoledne v Hlučíně na Opavsku řidič osobního auta motocykl, nedal mu v křižovatce přednost a došlo ke střetu. Při nehodě, která se stala před půl pátou odpoledne, byl motocyklista zraněn lehce a jeho spolujezdkyně těžce.

Foto: Aleš Honus, Právo

Záchranáři ošetřují zraněného.

Článek

Právu to řekl mluvčí opavské policie René Černohorský. „Motocyklista (39) jel v Hlučíně po ulici Ostravské ve směru od Opavy na Ostravu, v křižovatce s ulicí Celní mu nedal přednost řidič (31) osobního vozu Suzuki Swift, který přijížděl z vedlejší silnice. Údajně motocykl neviděl, protože byl oslněn sluncem,“ popsal policejní mluvčí.

Foto: Aleš Honus, Právo

Místo nehody

Doplnil, že v osobním autě nebyl zraněn nikdo. „Motocyklista utrpěl lehčí zranění. Hůře dopadla jeho spolujezdkyně (42), která utrpěla zlomeniny obou nohou a ruky,“ řekl Černohorský s tím, že těžce zraněnou ženu záchranáři převezli do ostravské fakultní nemocnice. Doplnil, že ani jeden z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám