Hlavní obsah

Na východě Moravy řádí falešný kominík

Právo, Jiří Růžička
Zlín

Nemilého překvapení, kdy pojišťovna může odmítnout zaplatit škodu způsobenou požárem, se mohou dočkat lidé na Zlínsku. Aniž by to tušili, komíny si nechali čistit a kontrolovat od kominíka, který podnikal díky zfalšovanému výučnímu listu.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

Jednapadesátiletého muže už kriminalisté obvinili z padělání a pozměnění veřejné listiny.

"Na internetu si objednal výrobu falzifikátu výučního listu v oboru kominictví. Padělaný dokument v Praze od neznámé ženy koupil za 15 tisíc korun. Získal řemeslnou živnost, přestože není vyučen. Živnostenský úřad už jeho oprávnění zrušil, muž ale zřejmě stále podniká," uvedla policejní mluvčí Jana Bartíková. Dodala, že v případě zahoření komínu, který vyčistila neoprávněná osoba, nemusí pojišťovna nic platit.

Falešný kominík nabízel své služby i na letácích. Podnikal v okolí Napajedel, ale také na Luhačovicku a Uherskohradišťsku. Tam měli komíny pod jeho jménem dokonce vymetat další zatím neznámí muži.

"Žádáme všechny, kteří mají podezření, že si objednali u uvedeného kominíka služby, aby se obrátili na linku 158 nebo na kterékoliv obvodní oddělení policie," řekla mluvčí.

Na Zlínsku není případ falšování dokladů pro získání obživy ojedinělý. Policisté z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny obvinili i muže, který dokonce díky falešné maturitě  působil jako pedagog.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám