Hlavní obsah

Soud potvrdil za krádež století devítileté tresty vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Za krádež více než 500 milionů korun z budovy bezpečnostní agentury G4S v Praze uložil pražský vrchní soud někdejšímu zaměstnanci společnosti Františku Procházkovi devítiletý trest. Procházka je však na útěku. Na devět let do vězení půjde jeho komplic Milan Čermák.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Eskorta přivádí Milana Čermáka k soudu

Článek

Odvolací senát tak potvrdil lednový verdikt Městského soudu v Praze. Rozsudek je pravomocný.

Soud oběma mužům neuložil povinnost nahradit škodu, pojišťovací společnost se má obrátit na civilní soud.

Procházka je na útěku, policie ho zatím nevypátrala. Čermáka poslal soud minulý týden do vazby. Podle policie prodal svůj dům a hrozilo tak, že by mohl utéct. Při soudním jednání o uvalení vazby vyšlo najevo, že policie tuší, kde by se měl Procházka zdržovat. [celá zpráva]

Foto: Petr Hloušek, Právo

Milan Čermák u soudu

Nyní sedmatřicetiletý Procházka, který v žižkovské pobočce G4S pracoval jako strážný, ukradl podle obžaloby na počátku prosince 2007 z budovy agentury celkem 540 milionů korun. Vynesl peníze v taškách z trezorové místnosti a donesl je na nakládací rampu. Tam podle žalobců čekal Čermák v bílé dodávce s logem společnosti, která se na první pohled nijak nelišila od služebních vozidel firmy.

O účasti třiapadesátiletého Čermáka na takzvané krádeži století svědčí podle obžaloby pachová stopa nalezená v dodávce. Při domovní prohlídce zároveň policie našla u muže přes tři miliony korun v hotovosti, větší množství SIM karet a několik legálně držených zbraní. Znalec posléze našel v jeho počítači soubory s fotkami auta použitého při odcizení peněz a s logem společnosti G4S. Čermák svou vinu od počátku odmítá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám