Hlavní obsah

Žárlivce připravil o zuby a skoro i o život, ve vězení stráví deset let

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nikdy nebyl výtržníkem, nevyhledával hádky ani konflikty, přesto loni v listopadu málem umlátil člověka. Třiačtyřicetiletý Drahoslav Sádlík se tehdy dostal do křížku se svým známým, který ho napadl při žárlivé scéně. Sádlík svého soka zbil tak tvrdě, že mu život zachránila jen rychlá lékařská pomoc. Za pokus vraždy si Sádlík ve čtvrtek vyslechl u Krajského soudu v Brně desetiletý trest vězení.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Drahoslav Sádlík před soudem nezapíral, pouze se prý ale bránil útoku.

Článek

Sádlík a jeho kamarád s přítelkyní strávili celý osudný den popíjením po hospodách. Večer je pak zavedl do areálu bývalé JZD v Brně-Bystrci, kde měl pronajatou jednu z hal. Žena tam chtěla přespat, její přítel nikoli, a tak došlo k hádce. Muž poté areál opustil, ale vrátil se ráno a ztropil žárlivou scénu, při které Sádlíka udeřil do hlavy svítilnou. Žena z místa utekla a žárlivec měl dál slovně i fyzicky Sádlíka napadat.

"Obžalovaný pak svého soka srazil na zem, ten upadl na břicho, obžalovaný mu sednul na nohy a pěstmi bil poškozeného do hlavy takovou silou, až si zlomil záprstní kůstky. Pak oběť do hlavy bil ještě nalezeným kovovým předmětem. Poškozený přišel o zuby, utrpěl dvojitou vpáčenou zlomeninu lebky a další zranění," řekla předsedkyně senátu Jaroslava Bartošová.

Sádlíkova obhájkyně argumentovala tím, že její klient byl ve stresu, neměl čas racionálně uvažovat a bál se, že žárlivec ozbrojený kapesním nožem vyplní své výhružky o podříznutí. "Byl napaden ve svém vlastním prostředí, jeho reakce byla reflexivní. Byla tam tma, jeho protivník měl nůž. Vždyť to celé mohlo skončit opačně," tvrdila právnička.

"Nešlo o žádný nešťastný útok ve vteřině afektu. S mlácením přestal až ve chvíli, kdy se poškozený přestal jakkoli bránit a nevykazoval známky života," rozhodla však Bartošová. Připustila ale, že napadený měl na celém incidentu nezanedbatelný podíl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám