Hlavní obsah

Policista prodal kamarádovi cizí traktor

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Šumavský dřevorubec Jaroslav Švůgr ze Zelené Lhoty teď lituje, že před dvěma lety potkal dnes již bývalého policistu ze sousední vesnice. Velké přátelství ze dne na den skončilo, když třicetiletý strážce zákona na svého o sedmadvacet let staršího kamaráda ušil podraz s kriminální zápletkou. Za třetinu ceny mu prodal traktor, který nebyl jeho.

Foto: internet

Okradený spadl do pasti, kterou na něj podle obvinění nachystal policista. Ilustrační fotografie

Článek

Švůgr teď nemá ani traktor, ani desítky tisíc, které za stroj zaplatil. Expolicistu, který po svém odhalení odešel do civilu, státní zástupce nyní obvinil z podvodu a hrozí mu tři roky za mřížemi.

"Volal mi, že má pro mě skvělou obchodní nabídku. Říkal, že nějaký chlap umřel a že má po něm rozprodat majetek. Nabídl mi traktor s valníkem za 35 tisíc korun, což byla tak třetinová cena, než za jakou bych takovou techniku koupil někde v bazaru. V té době dělal ještě policajta, tak mě vůbec nenapadlo, že by v tom mohla být nějaká levárna," vzpomínal Švůgr.

Radost mu ale netrvala dlouho.

Brouka do hlavy mu nasadili v hospodě

"Vůbec jsem neváhal. Plácli jsme si. Hned jsem se šel na traktor podívat, a protože byl nepojízdný, nechal jsem ho odtáhnout do servisu na nejnutnější opravy a vyplatil požadovanou sumu," pokračoval lesní dělník.

Až když se v hospodě pochlubil, jak dobře nakoupil, nasadili mu chlapi u piva brouka do hlavy. Řekli mu, že traktor patří jednomu člověku, který je vyhlášený tím, že restituoval zemědělské stroje a než aby je prodal, tak je nechá raději shnít.

"Kámoš se mi dušoval, že je všechno v pořádku. Když jsem chtěl vědět, po kom ty věci rozprodává, vymyslel si nějaké jméno mužského z Plzně. Až když za mnou přijeli policajti, došlo mi, že jsem naletěl. Sebrali mi traktor. Nemám ani peníze, protože ten podrazák se mi od té doby vyhýbá. Tak jsem ho dal k soudu. Do 15. března mi má vrátit dluh," pokračoval Jaroslav Švůgr.

Policista se brání, prý je sám oběť

Sám říká, že má zase o zkušenost víc. "Nemůžu věřit už vůbec nikomu. Už budu daleko opatrnější," uzavřel dřevorubec.

Plzeňská státní zástupkyně Jaroslava Pašková, která bývalého podpraporčíka, zařazeného tehdy na Městském ředitelství policie v Plzni obvinila, uvedla, že v nejbližších dnech navrhne krajského státnímu zástupci, aby muže obžaloval a postavil před soud.

"Vyšetřování je už u konce. Shromáždila jsem dostatek důkazů na to, aby mohla být podána obžaloba," upřesnila.

Podle jiného zdroje se obviněný expolicista hájí tím, že je nevinný a že se sám stal obětí podvodu. "Tvrdí, že ho oslovil nějaký muž, který se vydával za majitele traktoru. Prý ho požádal, aby mu pomohl najít na traktor kupce. Když pak stroj prodal, peníze mu údajně odevzdal. Toho muže popsal neurčitě, tak, že popis sedí na každého druhého," doplnil zdroj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám