Hlavní obsah

Žárlivost málem stála muže život, skončil s rozbitou lebkou

Právo, Petr Kozelka
Brno

O tom, že žárlivost bývá zabijákem vztahů, se přesvědčil nejeden pár. Žárlivost ale může vzít život doopravdy. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil muž z Brna, který nejprve ztropil divokou scénu své přítelkyni, pak do hlavy praštil lampou údajného svůdce, aby byl od něj následně zle zmlácen a skončil v kaluži krve.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Drahoslav Sádlík před soudem nezapíral, pouze se prý ale bránil útoku

Článek

Jen díky velkému štěstí a rychlému zásahu záchranářů muž nezemřel. Jeho sok Drahoslav Sádlík se ve středu začal z útoku zpovídat před brněnským Krajským soudem. Za pokus vraždy mu hrozí až 18 let.

K incidentu došlo loni na konci listopadu v areálu bývalého JZD v Brně-Bystrci. Sádlík, který tam měl pronajatou jednu z hal, si k sobě dovedl po celodenní pitce svého známého i s jeho přítelkyní. Muž se ale s ženou pohádal a Sádlík ho vyhodil za bránu areálu a zmožený usnul.

Jenže ráno se zhrzený muž vrátil, ženě zle vynadal a rozespalého Sádlíka praštil do hlavy lampou. „Obžalovaný pak na svého soka zaútočil, srazil ho na zem, mlátil pěstí do hlavy a nakonec ho do hlavy několikrát udeřil i kovovým úlomkem s ostrou hranou,“ prohlásila v obžalobě státní zástupkyně. Napadený utrpěl mimo dalších zranění také dvě vpáčené zlomeniny lebky a pohmoždění mozku.

„Vytáhl na mě nůž, vyhrožoval Ukrajinci. Dostal jsem od něj ránu do hlavy, hrozil, že mi to tam všechno zapálí a mě podřízne. Začali jsme se prát, váleli jsme se po zemi, dal jsem mu pěstí do hlavy a on začal volat o pomoc. Zacpal jsem mu proto ústa, nahmatal jsem něco tvrdého a ještě několikrát jsem ho praštil do hlavy. Pak už jen chroptěl a sípěl. Bylo mi to strašně líto,“ vysvětloval Sádlík. Přítrž všemu učinila až žena, která přivolala policisty.

Podle soudní znalkyně Sádlík nemá tendence k agresi, k ní se může uchýlit spíš jen impulzivně ve chvíli, kdy se cítí ohrožen. „Byla to spíš souhra nešťastných okolností v kombinaci s alkoholem. V daný moment šlo spíš o afektivní jednání,“ prohlásila znalkyně. A protože k soudu nedorazil ani napadený muž ani jeho přítelkyně, musel senát v čele s Jaroslavou Bartošovou jednání odročit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám