Hlavní obsah

Záběry z vrtulníku usvědčily piráty na silnicích

Právo, Jiří Růžička

Těžko uvěřitelné záběry riskování při předjíždění a hazard při jízdě přes plnou čáru i další přestupky zaznamenali policisté při dopravně bezpečnostních akcích na Kroměřížsku. Často až nehorázné počínání některých řidičů zaznamenala kamera z policejního vrtulníku.

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z policejního vrtulníkuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Záběry, které dokumentují přestupky řidičů, byly pořízeny při dvou akcích v březnu a dubnu,“ informovala mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

„Prioritou bylo odhalování závažných přestupků, u kterých bývají následky dopravních nehod velmi tragické. Policisté kontrolovali zejména takové silniční úseky, na kterých řidiči mnohdy riskují nejen své životy, ale i životy jiných. Dbali zvláště na nebezpečné předjíždění tam, kde je to zakázáno vodorovnou dopravní značkou „Podélná čára souvislá“, nebo na místa, kde řidiči nerespektují značky, které upravují přednost v jízdě na křižovatkách,“ řekla Kyšnerová.

Do hledáčku kamery se tak dostala například silnice I/55 mezi obcemi Břest a Říkovice, silnice II/432 mezi Hulínem a Třeběticemi a také komunikaci mezi holešovskou místní částí Všetuly a Třeběticemi. Dozoru se opět nevyhnula ani hojně sledovaná křižovatka Bezměrov – Kojetín – Bojanovice.

Telefonování za jízdy, někteří nebyli připoutáni

„Hlídky ve spolupráci s posádkou vrtulníku v průběhu akce v polovině dubna zkontrolovaly 59 vozidel a zjistily 29 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Řidičům za ně uložily blokové pokuty v celkové výši 20 700 korun a dva případy oznámily správnímu orgánu k projednání,“ uvedla Kyšnerová.

Třináct řidičů se dopustilo závažného přestupku tím, že nebezpečně předjížděli, a jeden řidič dokonce nedal přednost autu na hlavní silnici, a málem tak způsobil dopravní nehodu. Další tři hříšníci se plně nevěnovali řízení a telefonovali za jízdy, ostatní nebyli připoutáni bezpečnostním pásem nebo řídili vozidla, která byla ve špatném technickém stavu.

„Akce podobného charakteru policie plánuje i do budoucna,“ upozornila mluvčí.

Anketa

Měli by být řidiči za své prokazatelné přestupky trestáni tvrději?
Ano, jen tak si to příště rozmyslí
80,8 %
Ne, současné postihy jsou dostatečné
19,2 %
Celkem hlasovalo 17762 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám